Skip to content →

Спокійний за Харків

Чому я спокійний за Харків:

1) Євромайдан протягом двох тижнів займав три поверхи ХОДА і не зустрічав протидії з боку міліції. Сепаратисти з боєм зайняли хол першого поверху (навіть не весь поверх), через добу їх вигнав звідти спецназ, який без перешкод направили з іншої області України (для порівняння – для міст Донбасу можливості надіслати спецназ не знайшлося). Шість десятків сепаратистів було затримано.

2) Сьогодні, а також протягом останнього місяця затримують організаторів сепаратистського руху в місті.

3) Генадій Кернес займав проукраїнську позицію, що було особливо помітно на протязі останніх двох тижнів (офіційна критика сепаратистів на сесії міськради, команда комунальним службам долучатися до прикрашання міста національною символікою).

4) Під час масових заходів тепер перекривають найближчі станції метро, а також обмежують рух автотранспорту (маршрутки в результаті повзуть як черепахи), чим створюють додаткові перешкоди для зібрання людей. Після замаху на Кернеса площа перекрита для руху автомобілів, поставили військові намети (певний психологічний тиск це чинитиме).

5) На час травневих “свят” ХОДА захищатимуть не місцеві силовики. Наскільки я розумію, документи з міськради та обладміністрації про всяк випадок вивезені, також вивезена зброя з будівлі СБУ.

6) Армія користується підтримкою з боку населення міста й області. Блокувати військові частини немає кому.

7) Помітних сепаратистських рухів в інших містах області не помічено. Вчора було повідомлення про те, що придушено спробу сепаратистів розхитати ситуацію в Балаклії.

8) Місцеві сепаратисти хоча б іноді отримують по голові від небайдужих харків’ян (нещодавні події перед матчем з Дніпром, а також, хоча й не без питань – вбиті на Римарській).

Не знаю, що саме є причиною – персональні бізнес-інтереси Авакова чи те, що Харків є регіоном-донором для бюджету, але станом на сьогодні є багато приводів для оптимізму.

Костянтин Левін, Facebook

Published in Регіоналізм

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Security Code: